Formule 1

Max Verstappen geniet van close strijd in kwalificatie Barcelona: "Het is lang naar de eerste bocht"

Uitgegeven door Bart • 8 mei 2021 14:50

De verschillen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje waren enorm klein. Lewis Hamilton pakte zijn 100e pole met een marge van 0.036 op Max Verstappen. De Red Bull-coureur zit veel beter in zijn vel dan tijdens het vorige weekend in Portimão. De spannende strijd doet ook iets met Verstappen die met een goed gevoel vooruitkijkt naar de race van zondag.

Max Verstappen


In het interview na afloop met Pedro de la Rosa keek Verstappen positief terug op zijn kwalificatie. "Ja, ik reed een goede ronde in Q3. In Q1 ging het nog niet zo lekker, maar vanaf Q2 was dat weer op orde. Q3 was degelijk. Tijdens de tweede run ging het wat minder. De wind veranderde best vaak van richting. De tweede startplaats is goed op dit circuit en het is goed dat we er zo dichtbij zitten."

De eerste rij bestaat dus uit Hamilton en Verstappen en dat belooft veel voor de start. "Het is lang naar de eerste bocht. De snelheid is zeker goed aanwezig, dus ik hoop dat we een goede race kunnen hebben. Door de snelle bochten is het belangrijk om goed met je banden om te gaan."

In de kwalificatie viel op dat veel coureurs een langzame outlap reden. "We gingen zo traag. Niemand wil in de laatste sector voor het ingaan van een rondje al de banden beschadigen. Ik geniet van het rijden hier. Dit is een mooie baan met veel snelle bochten en dan is het tijdens de kwalificatie, met weinig brandstof, echt gaaf om hier te rijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS