Formule 1

Max Verstappen geeft voor Britse Grand Prix een dubbele waarschuwing af aan rivaal Lewis Hamilton

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2020 07:50 • Print artikel

Max Verstappen kan niet wachten om het de komende twee weekenden tegen Lewis Hamilton in Silverstone op te gaan nemen. De Nederlander geniet van de back-to-back races op het snelle circuit van Silverstone, terwijl de Red Bull-coureur probeert de weg naar de Formule 1-titel probeert af te snoepen van zijn rivaal Lewis Hamilton. In de vierde en vijfde race van het seizoen 2020 keert het F1-circus terug naar het Verenigd Koninkrijk, waar zeven van de tien teams zijn gevestigd. Verstappen gaat de eerste van een Britse Grand Prix double-header in, met een achterstand van 30 punten op zesvoudig wereldkampioen Hamilton. Het wordt spannend wat de Nederlander zal realiseren in de race van het komende weekend, Silverstone ligt de Nederlander wel. Een weekend later is het tweede F1-weekend op het Engelse circuit, dat zich onderscheidt door zijn jubileum en daardoor omgedoopt is in de ‘Silverstone 70th Anniversary Grand Prix’.

Red_Bull_Max_Verstappen_P2_GP_Hungary

Verstappen en Bottas volgen
De Nederlander wist eerder deze maand al een podiumplaats te behalen, ondanks dat hij met zijn auto op weg naar de startgrid crashte voordat de race op de Hungaroring nog zelfs maar was begonnen. Het grandioze herstelwerk van zijn monteurs haalde daarna alle voorpagina’s, waardoor hij alsnog naar een tweede plaats kon rijden. Hij eindigde daarmee voor de Mercedes van Valtteri Bottas, die momenteel tweede staat in het rijdersklassement en slechts vijf punten minder heeft dan zijn teamgenoot Hamilton. Best een goed resultaat als je bedenkt dat Bottas in de recente wedstrijden moeite heeft gehad om constant te zijn en ietwat moeizaam zijn punten vergaart, aldus een bericht van express.co.uk

Op weg naar zevende titel?
Nu Ferrari ver achterblijft bij de Silver Arrows evenals Red Bull, lijkt Verstappen de enige hoop als Mercedes een zevende titel op rij wordt geweigerd. Hamilton is er dit jaar op uit om op een gelijk niveau te komen met Ferrari-icoon Michael Schumacher. Hij streeft ernaar om Schumacher’s record van zeven wereldkampioenschappen te evenaren en lijkt daarin te slagen met dit jaar inmiddels vier GP-overwinningen op rij. Een overwinning op Silverstone, waar hij zesvoudig winnaar is en sinds 2014 slechts één keer niet als eerste is geëindigd, zou komend weekend Hamilton's hoop om de titel dit jaar opnieuw te veroveren, verder versterken. Zijn enige, echte bedreigingen die hem van dit streven af kunnen houden, is zijn teamgenoot Valtteri Bottas en Max Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS