Formule 1

Max Verstappen geeft toe: "Niet alleen ik, maar ook iedereen in het team verliet Turkije teleurgesteld"

Uitgegeven door Peter Vader • 25 november 2020 06:07 • Print artikel

Max Verstappen heeft gezegd dat het niet winnen van de chaotische laatste race in Turkije, het Red Bull-team "teleurgesteld" achterliet en suggereerde dat de resterende races het moeilijker zouden kunnen maken om een dergelijke overwinning te behalen, omdat ze "eenvoudiger" zullen zijn. Verstappen en teamgenoot Alex Albon hadden een race winnend tempo laten zien in verschillende trainingen en fases van de Grand Prix in Istanbul Park, maar een spin in het begin van de race terwijl hij een gedurfde inhaalpoging deed op Sergio Perez voor de tweede plaats, zorgde ervoor dat de Nederlander buiten spel stond.

Max_Verstappen_voor_Alex_Albon_GP_van_Turkije_2020

Niet op gehoopt noch verwacht
"Hoewel de baanomstandigheden op vrijdag erg lastig waren, was ik tevreden met de balans die we hadden gevonden en de auto werkte verder goed", aldus Verstappen. "We voelden dat we een goed momentum hadden voor het weekend, dus het was duidelijk teleurstellend voor iedereen in het team om als zesde te eindigen in de race, omdat het niet was waar we op hadden gehoopt of wat we hadden verwacht. We hadden wat problemen en we leken ook de achterbanden sneller te verslijten dan anderen. Niet alleen ik, maar ook iedereen in het team verliet Turkije teleurgesteld omdat we allemaal willen winnen. Ik verwacht echter niet dat we dit soort baancondities weer zullen zien, want de laatste races zullen waarschijnlijk eenvoudiger zijn."

Doubleheader in Bahrein
De F1 gaat nu naar Bahrein voor twee races op verschillende lay-outs, waarbij de eerste plaatsvindt op de vertrouwde versie van het Bahrain International Circuit en de tweede, een week later, met gebruik van het meer ovale 'Outer Circuit'. Alvast vooruitkijkend zei Verstappen. "Voor de eerste race is het een circuit dat we heel goed kennen, maar het is altijd zwaar op de banden, dus het zal belangrijk zijn om een goede set-up te vinden om dat te omzeilen." We gaan het zien hoe ver Max Verstappen nog kan komen...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS