Formule 1

Max Verstappen eerlijk: "Ik heb nog geen ronde genoten hier in Portimão"

Uitgegeven door Bart • 2 mei 2021 07:03 • Print artikel

Max Verstappen was altijd een groot fan van het circuit van Portimão, maar na het nieuwe asfalt van vorig jaar is dat een stuk minder geworden. De Red Bull-coureur heeft moeite met het vinden van de juiste balans em grip. Ook in de kwalificatie was het nog niet goed op orde. In Q3 werd zijn eerste ronde geschrapt vanwege het overschrijden van de track limits en in zijn tweede run reed Sebastian Vettel in de weg.

Max verstappen


Op de persconferentie na afloop van de kwalificatie ging Verstappen er dieper op in. "Eerlijk gezegd heb ik dit weekend nog van geen enkele ronde echt genoten. We missen gewoon grip en dat is niet fijn rijden. Natuurlijk is het voor iedereen hetzelfde, maar hoe het nu is, kan ik er niet van genieten. We hebben al het hele weekend moeite om de juiste balans te vinden. In de kwalificatie begonnen we heel langzaam. Daarna werd het wel iets beter, maar elke aanpassing had weer gevolgen op een ander punt."

Toch had ondanks alle problemen pole position er zeker ingezeten. "Ik had een momentje in bocht 4, een bocht waar je normaal vol gas gaat. Het bleek uiteindelijk de snelste ronde van de sessie te zijn. Uit het niets brak de auto onder me vandaan en daardoor ging ik te wijd. Ik dacht in mijn tweede run dezelfde tijd te kunnen rijden en zat binnen een tiende van die tijd, maar in de laatste sector verloor ik mijn goede tijd door een Aston Martin. Die wilde daarna ook nog eens profiteren van mijn slipstream. Het was rommelig, maar het is wat het is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS