Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Max Verstappen domineert iRacing Bathurst 12 Hours met Team Redline Orange-teamgenoot Enzo Bonito

Uitgegeven door Peter Vader • 28 februari 2021 11:06 • Print artikel

Max Verstappen heeft het speciale iRacing Bathurst 12 Hour-evenement gewonnen samen met de professionele sim-racer Enzo Bonito, terwijl het duo de rest van het veld op vele ronden achterstand zette. Deze overwinning komt een jaar nadat de Nederlandse Formule 1-coureur crashte in leidende positie, tijdens dezelfde race in 2020. Hij werd daardoor naar vroege pitstop gedwongen voor diverse reparaties, waardoor zijn team jammerlijk moest terugvallen naar de vierde plaats. Dit jaar was het een 'van start naar finish' overwinning voor Verstappen, want behalve de raceoverwinning, pakte hij ook de pole position met een marge van 0.449 seconden op de volgende snelste coureur, Lasse Bak van Williams Esports.

Max_Verstappen_iRacing-Bathurst-12-Hour-Verstappen

Het Williams Esports-team was in de vroege stadia van de race de grootste uitdager van Max Verstappen's Team Redline Orange. Een gat van 25 seconden scheidde de twee teams toen, iets minder dan vier uur in de race, Williams-coureur Martin Christensen te vroeg inkwam voor de start van de Esses-sectie en bij het aansnijden van de bocht tegen de muur raakte voordat hij tegen een barrière verderop op de baan gleed en moest uitvallen. Voor die tijd reed het Mahle Racing Team op de derde plaats, maar die raakte verstrikt in een aanrijding met het achterblijvende Comrade Gaming-team. Dominik Staib zat achter het stuur voor Mahle, toen de auto van Comrade Gaming crashte bij de Esses. Hij stuiterde zijwaarts op de baan heen-en-weer en Staib kon niet voorkomen dat hij de getroffen auto raakte en zelf crashte.Het uitvallen van die twee toonaangevende teams, beide gerund door Williams Esports, betekende dat Team Redline een 1-2 overwinning behaalde, met Aleksi Uusi-Jaakkola en Jeffrey Rietveld voor Team Redline Ice Blue op de tweede plaats.

Bovendien was Team Redline Orange één van de slechts drie teams die een rondetijd van minder dan 2m02s in de race neerzette, samen met de inschrijvingen van Williams Esports en Mahle. Logitech G Altus Esports eindigde op de derde plaats, twee plaatsen hoger dan waar het was geëindigd bij het evenement van 2020, terwijl Inertia SimRacing en URANO eSports de top vijf completeerden. Het volgende speciale iRacing-evenement is de Sebring 12 Hours, die op 27 maart plaatsvindt.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS