Formule 1

Max Verstappen doet zelfverzekerde voorspelling voor de Amerikaanse Grand Prix in Austin

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2021 07:32

De Formule 1 is komend weekend in de Verenigde Staten, aangezien de Amerikaanse Grand Prix plaatsvindt in Austin, Texas op het Circuit of the Americas. Max Verstappen is optimistisch over zijn kansen op een raceoverwinning. Red Bull heeft de laatste twee races zijn eigen koers gevaren ten opzichte van hun felle rivalen voor de constructeurstitel – Mercedes – en ze zullen dit weekend graag terugslaan in de Lone Star State en zo hoog mogelijk willen eindigen als ze kunnen.

Max_Verstappen_en_Lewis_Hamilton_startgrid

Goede indicatoren
Het zal natuurlijk zwaar worden, want het lijkt erop dat de Silver Arrows de afgelopen weken goede stappen voorwaarts heeft gemakt als het gaat om de snelheid, maar het lijkt erop dat Verstappen denkt dat hij en zijn auto zelf een behoorlijke kans hebben om terug te komen op de bovenste trede. Voorafgaand aan de race in Austin had de Nederlander het volgende te zeggen, waarbij hij zich eerdere resultaten op het circuit herinnerde als indicatoren voor een behoorlijke run-out deze keer:

Resultaten omzetten in overwinning
"We zijn altijd competitief geweest in de VS en hebben we er goede resultaten behaald," zei hij, "dus het gaat erom dat nu om te zetten in een overwinning. We gaan nu naar elk circuit, wetende dat we nu tenminste kunnen vechten voor een podium, maar ook voor een overwinning. En dat is anders dan voorgaande jaren. “We zijn gefocust op ons best doen en altijd proberen de race te winnen, en dat zal in Austin niet anders zijn. Het wordt dit weekend weer een spannende strijd en daar kijk ik naar uit."

Aangrijpend titelgevecht
Het is dit jaar zeker spannend geweest, wetende dat het geen weekend van Mercedes zal worden zonder iets buitengewoons. Dat heeft gezorgd voor een aangrijpend titelgevecht tussen de twee teams en tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, aldus een bericht van Givemesport. Red Bull moet dit weekend echter wèl terugslaan, we zullen snel zien of ze dat ook daadwerkelijk kunnen...



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS