Formule 1

Max Verstappen blikt terug op strijd met Schumacher: "Ik wist dat hij dat moest, want anders was het voor beiden fout gegaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 juli 2022 18:31 • Print artikel

Max Verstappen kon op Silverstone niet meedoen met de strijd voor de overwinning, maar was juist aan het vechten voor een aantal WK-punten. Dit deed hij tot aan de finishvlag tegen Mick Schumacher. Hij genoot van het gevecht. Meestal zien we Max Verstappen vechten om overwinningen of in ieder geval podiumplaatsen, maar nadat de RB18 van de Nederlander schade opliep, was de zevende plaats het hoogst haalbare in Groot-Brittannië. Tot aan de eindstreep vocht hij met Haas-coureur Mick Schumacher, die ondanks meerdere inhaalpogingen niet voor Verstappen wist te finishen.

Haas onderweg in GP Groot Brittannie

“Het was best een goed gevecht"
De Limburger vond het een leuk gevecht met Schumacher, ook al had hij liever aan de voorkant van het veld gereden. "Natuurlijk was mijn auto wat beschadigd, maar ik wist ook dat Mick voor de zevende plaats wilde gaan", legt Verstappen uit in een bericht van RacingNews365. "Het was leuk. Natuurlijk vond ik het niet leuk waar ik reed, maar deze gevechten met anderen moet je ook kunnen waarderen. Het was best een goed gevecht."

“Ik wist dat Schumacher die plaats wilde”
Schumacher verloor het gevecht uiteindelijk van Verstappen, al scheelde het niet veel. De twee spraken elkaar vlak na de race. "Ik zei tegen hem dat ik wist dat hij voor de punten aan het vechten was, waarop hij zei dat hij de zevende plaats graag wilde. Ik reageerde: 'Ik weet dat je dat wilde'", lacht Verstappen.

Het ging maar net goed
Het ging in de slotfase van de race nog maar net goed tussen Verstappen en Schumacher. De Haas-coureur moest een agressieve verdedigingsactie van de Red Bull-rijder ontwijken. "Ik wist dat hij dat moest, want anders was het voor beide fout gegaan. Gelukkig is hij slim genoeg", aldus Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS