Formule 1

Max Verstappen blikt terug op dominant seizoen met 15 overwinningen: "Ongelooflijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2022 15:31 • Print artikel

Max Verstappen won voor de derde keer op rij de Grote prijs van Abu Dhabi, nadat hij dit ook al in 2020 en 2021 deed. De Nederlander breidde het record van meeste overwinningen in één seizoen ook nog eens uit naar 15 Grand Prix-overwinningen in 2022.

Max Verstappen

Verstappen heeft het kampioenschap al enkele races in zijn handen en Red Bull heeft het constructeurskampioenschap op haar naam staan. De strijd was vooral gericht om teamgenoot Sergio Perez aan P2 in de WK-stand te helpen, maar dat mislukte. Na een ontzettend dominant seizoen blikte de Nederlander bij Jenson Button terug op zijn seizoen. "Het was een goede race", vertelde Verstappen. "Het draaide allemaal om het managen van de banden. Ik denk dat we goed op de mediums hebben gepast, waarna het op de harde banden van begin tot eind een kwestie van uitrijden was."

"Het is ongelooflijk om hier weer te winnen. En dit is mijn vijftiende zege van het seizoen, dat is ook ongelooflijk", vervolgde de tweevoudig wereldkampioen. "Het was echt heel leuk om dit samen met het hele team te doen, om zoiets te bereiken. We weten dat het moeilijk is om dit te herhalen, maar dat is een goede motivatie om het volgend jaar weer goed te doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS