Formule 1

Max Verstappen blijft Christian Horner verbazen: "Heel slim om op Bottas te wachten"

Uitgegeven door Bart • 26 september 2020 16:03 • Print artikel

Max Verstappen ging in Q3 als laatste van de tien coureurs naar buiten. Op het moment dat de Red Bull-coureur bijna aan zijn vliegende ronde ging beginnen, liet hij Valtteri Bottas passeren. De Fin zat al in zijn laatste snelle rondje en moest door de timing een tow geven aan Verstappen. Daardoor won de Nederlander in de eerste sector al zo'n drie tienden op zijn snelste rondje tot dan toe. Daardoor wist hij Bottas met 0.089 te verschalken in de strijd om P2.

Max Verstappen


Christian Horner vond het een geniale actie van Verstappen. "Het was heel slim van Max om Bottas te laten passeren tijdens zijn snelle ronde", aldus de Brit voor de camera van Sky Sports F1. "Daardoor kreeg Max een tow en had hij bij de eerste bocht al een tiende gewonnen."

Verstappen zag de tijdwinst ook op zijn stuur en wist zich vervolgens ook in de tweede en derde sector te verbeteren. "Alles moest samenvallen", zo kijkt Horner terug. "Dit was echt een fenomenaal rondje. Foutloos. Max heeft echt het maximale uit de auto gehaald vandaag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS