Formule 1

Max Verstappen baalt na klapband: "Soms is de sport gewoon echt klote"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 6 juni 2021 15:46 • Print artikel

Max Verstappen leek op weg naar een overwinning op het circuit van Bakoe. De Nederlander controleerde de wedstrijd toen hij eenmaal aan de leiding lag, maar een klapband gooide roet in het eten. Verstappen staat nog wel aan de leiding in het kampioenschap doordat Lewis Hamilton ook geen punten scoorde na zijn fout bij de herstart. Dat was wel een opluchting voor de Red Bull-coureur, toch had hij liever zijn voorsprong verder uitgebouwd.

Max Verstappen

"Ik baal echt als een stekker", vertelde Max Verstappen aan Ziggo Sport. “Het was echt wel een makkelijke race. Onze snelheid was goed en ik kon de race controleren. Als ik wat sneller moest dan lukte dat prima en verder heb ik gewoon goed op mijn banden gelet. Soms is het echt een klote sport, vooral met zoiets als een klapband.”

“Ik denk niet dat mijn poging voor de snelste raceronde de banden de das om heeft gedaan. Ik voelde helemaal niks. Geen rare vibraties of trillingen. We rijden ronde na ronde en dan is het raar dat het juist bij mij gebeurd. Ik denk dat ze alles na de crash van Lance Stroll wel van de baan hebben gepakt. Dus ik heb niet het idee dat dat er wat mee te maken heeft. Ook al denk ik dat Pirelli dat wel gaat zeggen.”

“Het is echt ontzettend jammer”, baalde Verstappen. “Door geluk leiden we nog steeds het kampioenschap, maar we hadden het verschil hier groter moeten maken. Net wat ik zeg,autosport is soms echt klote. Nu gaan we weer naar normale circuits en daar zijn de Mercedessen altijd wel sterk. We gaan het zien wat de volgende race ons brengt. Over het algemeen staan we er wel positief in. Onze auto is goed, dus hopelijk wordt het een mooie strijd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS