Formule 1

Max Verstappen: "Ze hebben wat kleine aanpassingen gedaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 24 maart 2022 11:27

Max Verstappen gelooft dat Red Bull "sterker terugkomt" tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië na hun moeilijke seizoensstart. Het team kreeg in Bahrein een dubbele DNF, waarbij zowel Verstappen als Sergio Perez in de slotfase van de race moesten opgeven. Ondanks dit moeilijke einde van de race, is Verstappen van mening dat er veel positieve punten zijn te noemen voor de Red Bull-ploeg voor komend raceweekend in Sakhir.

Max_Verstappen_Red_Bull_logo

“Het was pas de eerste race"
"Afgelopen weekend was een zwaar weekend voor ons allemaal, we winnen en verliezen als team en we komen deze week sterker terug", zei Max Verstappen in een Red Bull-preview van de komende race in Jeddah. "We hebben een goed pakket en we waren competitief in Bahrein, dus er zijn vele positieve punten te halen uit de prestaties gedurende het hele weekend. We hebben een heel lang seizoen voor de boeg, dit was pas de eerste race."

Verstappen is nieuwsgierig
Op het Jeddah Corniche Circuit vond in 2021 de inaugurele F1 Grand Prix van Saoedi-Arabië plaats. Sindsdien zijn er enkele belangrijke wijzigingen aangebracht, zowel aan het circuit als aan de technische reglementen van de sport. Met dit in gedachten kijkt Verstappen er naar uit om te zien hoe anders de ervaring van het rijden op het circuit in 2022 zal zijn. "Vooruitkijkend naar Saudi, is de baan nog erg nieuw voor ons", legde de Nederlander uit.

“Het wordt vast leuk!”
"Vorig jaar was de luchtvochtigheid een uitdaging en ze hebben wat kleine aanpassingen gedaan aan het zicht in sector één, dus ik ben benieuwd hoe het deze keer zal zijn. Het is een heel snelle baan met lange rechte stukken waar je hoge snelheden behaalt. Dit jaar zijn de auto's iets zwaarder, dus het wordt heel interessant om te zien hoe ze op deze baan zullen presteren. Ik kijk er echt naar uit, want het wordt vast erg leuk!” aldus een gemotiveerde Max Verstappen in een bericht van RacingNews365.

null

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS