Formule 1

Max Verstappen: "Zandvoort is na de veranderingen een super circuit, maar het is niet mijn favoriete circuit"

Uitgegeven door Bart • 30 mei 2020 18:18 • Print artikel

De Formule 1 zou dit jaar na 35 jaar terugkeren op Circuit Zandvoort, maar het coronavirus heeft dat een jaartje uitgesteld. Max Verstappen had er uiteraard graag zijn thuisrace gereden, al is het duinencircuit in Zandvoort niet zijn meest favoriete circuit ter wereld. Dat zei de Red Bull-coureur in een interview op de Instagram-pagina van Radio538.

Max Verstappen


"Spa is gewoon mijn favoriete circuit, maar dat doet niets af aan Zandvoort", zei Verstappen. "Dat is natuurlijk ook een heel uitdagend circuit. Ik moet zeggen dat het met de nieuwe veranderingen ook echt een super circuit is, maar mijn favoriete circuit blijft gewoon Spa."

Tijdens een rondje stellingen kreeg Verstappen een lastige keuze voorgelegd. Op de stelling 'Als ik geen wereldkampioen word, is mijn carrière niks waard' reageerde de Limburger snel. "Onjuist! Je moet ook het geluk hebben dat je op het juiste moment bij het juiste team zit. Niks waard zou ik nooit zeggen. Ook niet als ik geen wereldkampioen word."

Daarna volgt de stelling 'Ik heb een terugkerend ritueel voor aanvang van de race'. "Onjuist! Ik heb niet echt een ritueel. Ik loop mijn normale voorbereiding door samen met het team, maar ik heb zelf geen ritueel. Soms luister ik naar muziek, soms niet, het ligt er ook aan hoe druk of hectisch het is. Gewoon in de auto stappen en gas geven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS