Formule 1

Max Verstappen: "We houden de druk erop, ik hoop wel minder schaapjes te tellen"

Uitgegeven door Bart • 5 augustus 2020 05:13 • Print artikel

Max Verstappen eindigde voor de tweede keer op rij op de tweede plaats. In Silverstone kreeg hij P2 cadeau door de lekke band van Valtteri Bottas. De Red Bull-coureur haalde, op het openingsweekend na, het maximale uit de mogelijkheden. "Misschien zelfs nog beter met twee tweede plaatsen."

Max Verstappen

"Natuurlijk komen we nog aardig wat snelheid te kort op Mercedes, met name in de kwalificatie maar ook in de race op circuits zoals Silverstone", aldus Max op Verstappen.nl. "Dus we hebben nog niet echt het gevecht voor de winst aan kunnen gaan, maar we houden de druk erop."

Zo'n slotfase als in Silverstone verwacht Verstappen niet snel nog eens. "Het is goed om op het podium te staan en je weet niet wat er aankomend weekend kan gebeuren. De slotfase van de vorige race was behoorlijk verrassend! De banden compounds zijn komend weekend zachter, het weer zal warmer zijn (weerbericht) en de strategie kan anders worden, dus ik kijk ernaar uit. Nu we eenmaal op Silverstone gereden hebben, weet iedereen wat ze hier moeten doen, dus we proberen nog meer over de auto te leren en hem verder te verbeteren."

"Het is altijd goed om op hetzelfde circuit te rijden, zodat je achtereenvolgens dingen op de auto kunt testen. Natuurlijk moet je wat opletten met de omstandigheden, want die kunnen verschillen, maar over het algemeen denk ik dat het goed is en ik weet zeker dat de engineers graag dit soort data verzamelen. Hopelijk wordt het niet weer een eenzame race. Ik hoop komend weekend wel minder schaapjes te tellen!"

Na zijn lekke band scoorde Bottas geen punten, waardoor Verstappen de Fin tot op zes punten genaderd is. "Ja, natuurlijk hadden we geluk met de lekke band van Valtteri, waardoor hij buiten de punten belandde, maar ik doe gewoon wat ik elk weekend doe en dat is ervoor gaan. Hopelijk kunnen we de druk erop zetten en er zijn nog veel races te gaan dit jaar. We moeten realistisch zijn hoe we er op dit moment qua snelheid voor staan. Het gevecht om overwinningen en het kampioenschap is onder normale omstandigheden erg lastig, maar de auto wordt beter, meer voorspelbaar, dus als we in de buurt zitten is er altijd een kans. We werken eraan om het gat te dichten en proberen hen het leven niet gemakkelijk te maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS