Formule 1

Max Verstappen: "Raar, ik dacht dat ze niet naar track limits keken in bocht 14"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 2 mei 2021 16:32 • Print artikel

Max Verstappen was na de Grand Prix van Portimao wel tevreden met zijn tweede plaats. Het lukte de Nederlander weer om de Mercedessen te splitten. Dat de Red Bull-coureur geen extra punt kreeg voor de snelste race ronde, vond hij wel een beetje raar, omdat hij ervan uitging dat er in bocht 14 niet naar gekeken werd.

Max Verstappen

"Het ging eigenlijk wel netjes vandaag", vertelde Verstappen na de race aan Paul Di Resta. "De herstart was echt prima en toen probeerde ik Valtteri Bottas onder druk te zetten. We misten echter wat snelheid en Lewis Hamilton kon zijn plek weer terug pakken. Al met al kunnen we wel tevreden zijn."

Verstappen dacht 19 punten aan de race over te houden door het extra punt voor de snelste raceronde, maar hoorde tijdens het interview met Di Resta dat hij de track limits had overschreden. "Raar dat ik mijn punt voor de snelste raceronde kwijt ben. Ik dacht dat ze daar bij bocht 14 niet naar zouden kijken. Dat zoeken we nog wel uit. Het was dit weekend niet helemaal ons weekend. We zaten er niet echt bovenop, dan is een tweede plaats een prima resultaat. We gaan zeker niet stilzitten, nu vol voorbereiden voor Barcelona."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS