Formule 1

Max Verstappen: "Na die 5 seconden straf had het geen zin meer om te vechten"

Uitgegeven door Bart • 6 december 2021 05:08

Max Verstappen moest in het laatste deel van de race zijn leidende positie afstaan aan Lewis Hamilton. Op het moment dat de Red Bull-coureur de positie wilde teruggeven, reed de Brit tegen zijn achterkant aan. Verstappen reed vervolgens verder en gaf de positie niet terug. Dat leverde hem een tijdstraf van 5 seconden op. Niet lang daarna passeerde Hamilton hem alsnog.

Verstappen Hamilton Jeddah


"Toen ik hoorde dat ik een tijdstraf van 5 seconden had gekregen, had het geen zin meer om het gevecht aan te gaan", aldus Verstappen tijdens de persconferentie na afloop van de race. "Ik had nooit een gat van 5 seconden kunnen trekken. Er is veel gebeurd en uiteindelijk hadden we niet de juiste snelheid om hier te winnen. Die mediums waren tegen het einde niet goed meer. Er zat meer leven in de harde band, maar achteraf is dat makkelijk praten."

Verstappen was het niet eens met de tijdstraf. "Het klopt niet. Dit is voor mij geen Formule 1, maar ik wil er ook niet te veel over praten, omdat ze deze woorden van mijn kant niet verdienen. Het is interessant dat alleen ik de straf krijg, terwijl we beiden buiten de witte lijnen hebben gereden. In Brazilië mocht het tijdens de race wel en werd ik later bestraft. We haalden daar beiden de bocht niet, maar ik vind het goed zo, ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken en we moeten verder."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS