Formule 1

Max Verstappen: "Lewis heeft meer ervaring, maar dat maakt hem nog niet een completere coureur"

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2021 05:10 • Print artikel

Lewis Hamilton beschikt over een bak aan ervaring in de Formule 1. Verschillende insiders denken dat dat de doorslag gaat geven in de spannende strijd om de wereldtitel met Max Verstappen. De Nederlander zit inmiddels in zijn zevende seizoen in de F1 en wil het aspect ervaring niet te belangrijk maken.

Max Verstappen


"Natuurlijk heeft Lewis meer ervaring, maar dat maakt hem nog niet de meest complete coureur", aldus Max Verstappen bij Sky Italia. "Voor mij maakt het niet uit of iemand het daarmee eens is. Het is gewoon mijn mening."

Verstappen's teller staat nu op 12 overwinningen. Dat steekt natuurlijk schril af tegen de 98 zeges van de Brit. "Ik benijd niemand om wat dan ook. Ik ben tevreden met wie ik ben, met mijn leven en heel gelukkig dat ik in de Formule 1 rij. Ik ben niet snel jaloers."

Alleen de tijd zal leren hoe lang Verstappen en Hamilton met elkaar in gevecht zijn om de titel. "Ik hoop dat we 2021 als een goed jaar kunnen herinneren. Het mag duidelijk zijn dat ik boven iedereen wil eindigen, maar ik ben niet de enige die daarover droomt. Je moet in het heden leven. Ik weet dat ik snel moet zijn en daar het hele seizoen hard voor zal moeten werken. Veel teams zijn al met 2022 bezig, maar we hebben een goede kans dit jaar en daar geven we alles voor."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS