Formule 1

Max Verstappen: "Ik zal tot mijn veertigste moeten racen om de Hamilton-records te verbeteren"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 oktober 2020 11:25 • Print artikel

Max Verstappen gelooft dat hij 'door moet gaan tot ik 40 ben' als hij de records van Lewis Hamilton wil verbeteren. Hamilton verpletterde afgelopen zondag zijn rivalen in de F1 GP van Portugal door het record van Michael Schumacher te breken met zijn 92e overwinning in een Grand Prix. Verstappen, die negen overwinningen behaalde uit 114 starts in zijn zeven seizoenen in de F1, ligt al aanzienlijk achter Hamilton in de respectieve fase van hun carrière, aangezien de Brit na evenveel races 22 overwinningen had opgeëist. En zijn eerste titel! De 23-jarige coureur verwacht dat Hamilton gemakkelijk 100 raceoverwinningen zal halen, terwijl hij ook onthulde dat de Mercedes-coureur hem na de Portugese race vertelde dat het buiten bereik brengen van het record iets is dat hem drijft.

Lewis_Hamilton_en_Max_Verstappen_F1_2_champagne

Boven de 100
“We hadden het er net over”, lachte Verstappen. “Lewis zei dat hij blijft pushen omdat hij de lat erg hoog wil leggen. Ik moet heel hard werken om te proberen daar te komen. Ik bedoel, het is geweldig. Het is gewoon een ongelooflijke prestatie. 92 overwinningen en ik denk niet dat het daar ophoudt. Het zal ruim boven de 100 gaan. Hij dwingt me om te gaan tot ik 40 jaar oud ben of zoiets! Het is sowieso een goede motivatie."

Gewoon indrukwekkend
Hamilton, die zijn carrière begon bij McLaren-Mercedes in 2007, behaalde zijn eerste F1-overwinning in Canada na slechts zes races en won in totaal 21 Grand Prix in 110 races met het Britse team. Sinds zijn overstap naar Mercedes in 2013, heeft Hamilton nog eens 71 overwinningen op zijn naam staan in 152 races, een gemiddelde van bijna één overwinning per twee Grand Prix. Verstappen, die gelooft dat niet alleen pure snelheid maar ook consistentie de sleutel is tot de suprematie van Hamilton, voegde er tegen GPfans aan toe: "Ik denk dat het voor Lewis ongelooflijk is. Hij gaat ook voor zijn zeven wereldtitels, wat erg indrukwekkend is. Iedereen weet dat hij erg snel is, maar ik denk dat ook een heel sterk punt van hem is geweest, dat hij erg consistent is, zeer zelden een fout maakt en daarom denk ik dat hij zo snel bij deze getallen kwam. Ja, het is gewoon erg indrukwekkend!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS