Formule 1

Max Verstappen: "Ik had liever aangevallen dan verdedigd"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2022 07:01 • Print artikel

Max Verstappen won de Canadese Grand Prix van 2022 na het afweren van een flink aantal aanvallen van Carlos Sainz. Na afloop gaf Verstappen toe dat hij liever in de aanval was geweest in plaats van zich te verdedigen. De laatste Safety Car-situatie, veroorzaakt door de crash van Yuki Tsunoda, betekende dat de Formule 1-kampioen van 2021, ondanks het herwinnen van de leiding, te maken zou krijgen met Carlos Sainz die op vers rubber zat en in zijn nek hijgde.

Red_Bull_vs_Ferrari_in_Canada

Zelfs niet met DRS!
Maar Verstappen pareerde de druk op een goede wijze, deed niets verkeerd en maakte goed gebruik van de krachtige Honda - of hoe je het ook wilt noemen - die aan de achterkant van de RB18 was vastgeschroefd. Dat betekende dat Sainz zelfs met DRS niet kon passeren. Verstappen zei na de race: “Het weekend verliep redelijk soepel voor mij, en daar mogen we blij mee zijn. Over het algemeen waren de Ferrari's erg snel en sterk in de race.”

Terug naar traditionele circuits
“Het was echt spannend op het einde; de laatste twee ronden waren erg leuk, ik was vol aan het racen en ik gaf alles wat ik had", voegde de Nederlander eraan toe in een bericht van GrandPrix247. “De safety car tegen het einde van de race hielp natuurlijk niet. Carlos had frissere banden dus dat maakte het lastig. Ik had liever aangevallen dan mij verdedigd, maar gelukkig is het gelukt. Dit jaar lijken we ook snel te zijn op de rechte stukken, dus dat helpt enorm", riep hij uit. “De volgende race is Silverstone, ik kijk ernaar uit om terug te gaan naar de meer traditionele circuits. We moeten als team gefocust blijven en waar we kunnen verbeteringen vinden", besloot de Red Bull-aas en wereldkampioen 2021.

Max_Verstappen_champagne_GP_Canada

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS