Formule 1

Max Verstappen: "Ik ben echt blij met mijn tweede startplek, het wordt een interessante race"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 26 september 2020 13:42 • Print artikel

Max Verstappen was na de kwalificatie in Rusland ontzettend tevreden met zijn tweede startplek. Op de vrijdag en zaterdagochtend verliep het nog niet zo goed in Sochi voor de Nederlander. Hij had niet de beste balans in zijn Red Bull en vreesde voor een strijd met de Renaults en Racing Points. Tijdens de kwalificatie verliep het een stuk beter en wist hij zelfs Valtteri Bottas te verslaan. Zondag start Max Verstappen naast Lewis Hamilton op de eerste startrij.

Max Verstappen

"Ik ben hier echt heel erg blij mee", vertelde Max Verstappen in het interview met Stoffel Vandoorne. "Het hele weekend hadden we problemen met de balans en zelfs vanmorgen was ik nog niet echt blij. Tijdens de kwalificatie verbeterde dat en in Q3 ging het zeker een stuk beter. Ik ben blij dat we als tweede kunnen starten."

Verstappen mag net als Valtteri Bottas op de mediums starten en dit in tegenstelling tot Lewis Hamilton die op softs moet starten. "Als we een goede start hebben, zijn hier zeker kansen", zo zegt Verstappen. "De tow is hier heel erg sterk dus de start wordt interessant. De banden kunnen hier ook een verschil maken, dus we zullen het zien. P2 had ik zeker niet verwacht."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS