Formule 1

Max Verstappen: "Hoe meer gevechten met Lewis Hamilton hoe beter"

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2020 18:20 • Print artikel

Max Verstappen wordt dit jaar gezien als grootste uitdager van Lewis Hamilton, die het record aantal wereldtitels van Michael Schumacher hoopt te evenaren. In Groot-Brittannië wordt daardoor steeds nadrukkelijker naar de Red Bull-coureur gekeken. In een interview met The Guardian kijkt Verstappen uit naar een echte strijd met Hamilton.

Max Verstappen Lewis Hamilton


"Ik hou van gevechten op de baan", legt Verstappen uit. "Niks mooiers dan felle gevechten om de overwinning. Dat heeft niks te maken met iemand druk opleggen. Als je na fraaie gevechten een race wint, geeft dat het best mogelijke gevoel. Hoe meer gevechten hoe beter."

"Ik zou het geweldig vinden als we een echte strijd gaan krijgen en dat het echt close wordt. Dan hebben we ook een kans om mee te strijden om te wereldtitel. Er zullen momenten komen dat het moeilijk wordt, maar die ga ik niet uit de weg. Lewis houdt ook van die strijd op de baan."

De laatste keer dat Hamilton geen wereldkampioen werd, was het teamgenoot Nico Rosberg die hem in 2016 aan het wankelen bracht. Verstappen wil die mentale spelletjes niet spelen. "Ik hoef Lewis niet uit zijn comfort zone te halen. Als coureur moet je vooral in jezelf geloven. Dat is geen arrogantie, maar als je niet in jezelf gelooft, zul je nooit succes hebben. Je moet het vertrouwen hebben dat het mogelijk is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS