Formule 1

Max Verstappen: "Het is lastig inschatten hoe we ervoor staan ten opzichte van Mercedes"

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2021 19:02 • Print artikel

De Formule 1 werkt deze weken twee stratencircuits achter elkaar af. Na Monaco staat de race in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe op het programma. Ondanks zijn overwinning in Monaco is Max Verstappen geen voorstander van stratencircuits en racet hij liever op een normaal circuit.

Max Verstappen


"Over algemeen ben ik een grotere liefhebber van de normale circuits en daar vallen Monaco en Bakoe bijvoorbeeld niet onder", aldus Max op Verstappen.com. "Ik kan meer plezier halen uit het rijden op een normaal circuit, waar je meer tot de limiet kunt pushen dan op een stratencircuit. Maar uiteindelijk zijn de condities voor iedereen hetzelfde en willen we overal het beste eruit halen. Bakoe is zeker geen gemakkelijk circuit, dus in die zin maakt het dat wel weer interessant."

Bakoe wordt gekenmerkt door een lastig en langzaam gedeelte bij het kasteel en een extreem lang recht stuk. "Dat maakt het lastig om tot een goede afstelling van de auto te komen en tevreden te zijn in elke bocht. Door dat lange rechte stuk rijden we met minder downforce dan we voor de rest van de baan het liefst zouden willen. Daardoor is het best glijden overal. Daarnaast waait het hard in Baku, wat het alleen maar moeilijker maakt. Ik denk dat alle Formule 1-autoís tegenwoordig heel gevoelig zijn voor de wind."

Max Verstappen en Red Bull gaan aan de leiding van het WK en dat willen ze vasthouden. "Het is lastig inschatten hoe wij ten opzichte van Mercedes hier ervoor zullen staan. Je kunt in Bakoe met verschillende vleugelafstellingen rijden, met veel of weinig downforce, maar toch tot dezelfde rondetijd komen. Het is afwachten hoe het loopt. We moeten er bovenop zitten om een goed weekend te hebben. Natuurlijk mikken we op een podium, maar als team willen we hier winnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS