Formule 1

Max Verstappen: "Het is hier nog steeds moeilijk voor de banden, dus..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 juni 2022 07:03 • Print artikel

Max Verstappen eindigde de eerste én de tweede vrije training van de Canadese Grand Prix op de eerste positie, daarnaast kende de Limburger nauwelijks problemen. Ferrari en teamgenoot Sergio Perez konden op vrijdag niet tippen aan de snelheid van Verstappen. Nu maakt de Nederlander zich op voor de kwalificatie

Max Verstappen

Waar Verstappen eerder dit seizoen nog al wat problemen kende op de vrijdag, wist hij nu de volledige vrijdag volbrengen zonder grote problemen. “Het was een positieve dag, natuurlijk zijn er altijd dingen waar je naar kunt kijken om te proberen de volledige balans te vinden, maar over het algemeen was vandaag een goed begin van het weekend. De zachtste compound is altijd het moeilijkst om te managen, dus ik denk dat daar zeker meer tijd in te vinden is, zelfs dan hebben we een competitieve auto, dus dat is goed.”

Het Circuit Gilles Villeneuve staat al sinds jaar en dag bekend als bandenvretend circuit, en dat werd Verstappen ook duidelijk. In een persbericht gaf hij aan dat de long run goed ging, maar dat het toch een lastig circuit blijft voor de banden: “De longrun was goed, het is hier nog steeds moeilijk voor de banden, dus er zijn nog een paar dingen om aan te werken. Zelfs met de dingen die ik wil verbeteren, was het nog steeds een goede dag. Als het regent in de kwalificatie, is dat voor iedereen hetzelfde, we lossen het gewoon op. Het is goed om te zien dat we voor zondag een competitieve auto moeten hebben, dus wat er op zaterdag ook gebeurt, we zullen zien."

Vanavond tussen 19.00u en 20.00u Nederlandse tijd staat de derde en laatste vrije training op het programma. Tussen 22.00u en 23.00u mogen de coureurs gaan kwalificeren. Ben je benieuwd naar het hele tijdschema voor komend weekend? Bekijk deze dan via DEZE LINK.Ben jij al gratis abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op het RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS