Formule 1

Max Verstappen: "Belangrijkste is dat we een competitieve auto hebben en dat ik op..."

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2020 04:55 • Print artikel

Max Verstappen gaat deze week voor een hattrick op de Red Bull Ring. De laatste twee Grands Prix van Oostenrijk leverde een overwinning op voor de Red Bull-coureur en een nieuwe zege zou een kickstart aan het uitgestelde seizoen geven. Toch is een nieuwe overwinning in Oostenrijk niet het hoofddoel voor Verstappen. Hij wil de jongste wereldkampioen ooit in de Formule 1 worden en daarvoor is dit jaar zijn laatste kans.

Max Verstappen


"Ik denk eigenlijk niet aan een hattrick in Oostenrijk", zegt Verstappen op de officiële website van de F1. "Ik word liever wereldkampioen. Dat lukt niet met één overwinning. Het belangrijkste is dat we een competitieve auto hebben en dat ik op het best van mijn kunnen presteer."

"Ik zie mezelf nooit als de favoriet", voegt Verstappen daar aan toe. "Als je kijkt naar het circuit, ligt het ons niet zo goed. Maar vorig jaar was het erg warm en we zijn echt goed in het koelen van de motor. Het wordt zeker geen makkelijke overwinning. Mercedes zal weer erg sterk zijn en wie weet wat Ferrari kan. Het wordt een zware strijd en we gaan zeker voor de overwinning."

Verstappen geeft aan dat Red Bull vorig jaar veel geleerd heeft van de samenwerking met Honda. "Toch blijft Mercedes het te kloppen team. Ze zijn zo lang dominant geweest en zijn nog steeds erg sterk. Maar we hebben veel van vorig jaar geleerd en zijn echt sterker geworden. Hopelijk kunnen we het Mercedes moeilijk maken. Het zou geweldig zijn om hen te verslaan en daar gaan we alles aan doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS