Formule 1

Max Verstappen: "Balans nog niet optimaal, lastig door het gladde asfalt"

Uitgegeven door Bart • 30 april 2021 16:10 • Print artikel

Max Verstappen noteerde in de vrije trainingen in Portimão twee keer de tweede tijd. In de eerste training moest hij Valtteri Bottas voor zich dulden en in de middagtraining was dat Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur was niet ontevreden, maar er zijn nog een aantal zaken waaraan gewerkt moet worden.

Max Verstappen


"Het was lastig door het gladde asfalt", zo laat Max weten op Verstappen.com. "Ik weet dat het voor iedereen hetzelfde is, maar het was super glad en niet erg fijn om op te rijden. De auto voelde goed aan, maar we hebben nog wat werk te doen voor morgen, dat is zeker, maar in het algemeen voelt het goed aan."

Volgens Verstappen zijn de omstandigheden vergelijkbaar met vorig jaar toen Portimão debuteerde in de Formule 1. "Maar de banden zijn veranderd en we hebben een beetje grip verloren doordat de auto’s aangepast zijn sinds vorig jaar. Het is erg lastig op het circuit en dat is jammer, want deze baan is geweldig. Het gaat allemaal om bandentemperatuur en dat zou niet zo moeten zijn."

"Voor de race is het nog te vroeg om daar wat over te kunnen zeggen. We kunnen nog wat sneller, de long run was niet slecht, maar de balans in de snelle ronde was niet optimaal. We zullen zien wat we morgen nog kunnen doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS