Formule 1

Max Verstappen: "Auto was al een stuk beter, derde tijd was het maximaal haalbare"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 9 oktober 2021 14:05 • Print artikel

Max Verstappen toonde zich tevreden met zijn derde plaats tijdens de kwalificatie in Turkije. Door de gridstraf van Lewis Hamilton schuift de Nederlander door naar de eerste startrij naast Valtteri Bottas. De Red Bull-coureur durfde nog geen voorspellingen te doen voor de race. Het doel is duidelijk: zo veel mogelijk punten mee naar huis nemen.

Max Verstappen


"Het was een lastige kwalificatie, vooral met de natte plekken op de baan", vertelde Max Verstappen in het interview op de baan met Paul Di Resta. "Gisteren hadden we het nog niet zo goed voor elkaar. Vandaag was het al een stuk beter. Mijn rondjes gingen wel goed, al verloor ik wel steeds veel aan het einde van de ronde. We hebben vannacht hard gewerkt om de auto te verbeteren en dat is gelukt. Alleen een derde plaats was het maximaal haalbare."

"Morgen tijdens de race wordt het afwachten. We weten niet wat het weer doet. Daarnaast is deze baan ook wel zwaar voor de banden. We gaan het zien. Het doel is weer zo veel mogelijk punten binnen halen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS