Formule 1

Max Verstappen: "Altijd dingen die we beter kunnen doen, maar dat is altijd makkelijk roepen"

Uitgegeven door Bart • 13 april 2021 05:10

Max Verstappen reist deze week naar Imola voor de tweede Formule 1-race van het jaar. In Bahrein kende onze landgenoot een sterk weekend. Verstappen was de snelste coureur op de baan en pakte ook pole position, maar de overwinning zat er net niet in. Op Verstappen.nl blikt de Red Bull-coureur nog even terug op Bahrein en kijkt hij vooruit naar de race in Imola.

Max Verstappen


"Natuurlijk was de race in Bahrein een geweldige start van het seizoen. Het was een positief weekend qua prestaties, maar dat biedt geen garanties voor Imola. We hadden een positieve start van het seizoen, dus hopelijk kunnen we dat vasthouden, maar het zal niet gemakkelijk zijn en alles zal perfect moeten gaan om onze voornaamste concurrent te verslaan."

"Er zijn natuurlijk altijd dingen die we beter kunnen doen, maar dat is altijd makkelijk roepen na een raceweekend", vindt Verstappen. "Als team zijn we altijd op zoek naar verbetering, maar dat is iets waar we constant aan werken, we willen altijd vooruit denken. Zelfs als we de race in Bahrein hadden gewonnen, dan zijn er altijd dingen om te verbeteren, vooral als je strijdt tegen een team dat zeven keer wereldkampioen is geworden, dus dat is wat we zullen blijven doen in Imola. Ik ben klaar voor de strijd en er is nog een lang seizoen te gaan."

Verstappen begon sterk, maar wil nog geen conclusies trekken over de RB16B. "Ik denk niet dat je beide auto's kunt vergelijken, omdat er veel verschillende factoren zijn, zoals de banden en de aerodynamische veranderingen, maar de RB16B doet het tot nu toe zeker goed. We hebben nog maar op één circuit gereden, dus elk weekend moet je proberen om weer een goede balans in de auto te vinden. Maar iedereen geniet van die uitdaging van de Formule 1."

In Imola jaagt Verstappen op zijn eerste overwinning van het seizoen. Vorig jaar kende de Red Bull-coureur een goede race, totdat die beëindigd werd door een klapband. "Ik ben relaxt in aanloop naar het raceweekend in Imola, ik kijk er naar uit om er terug te keren. Vorig jaar hadden we een behoorlijk goede race tot aan het probleem met de band. Nogmaals, het is nog te vroeg in seizoen om te weten hoe we zullen presteren, we zullen moeten afwachten wat er op de baan gebeurt. De wil komt van binnenuit en het liefst wil ik proberen om elke afzonderlijke race te winnen. Laten we dus eens zien of we nog een stap kunnen zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS