Formule 1

Max Verstappen: "Achteraf beter geweest als Daniel Ricciardo bij Red Bull was gebleven"

Uitgegeven door Bart • 29 november 2022 11:32 • Print artikel

Max Verstappen krijgt komend jaar bij Red Bull weer gezelschap van Daniel Ricciardo. Niet als teamgenoot, maar als reservecoureur. De AustraliŽr heeft met een rits magere prestaties zijn kans verkeken op een vast stoeltje in de Formule 1 en zet nu een stap terug. Achteraf gezien denkt Verstappen dat Ricciardo de verkeerde keuzes heeft gemaakt.

Verstappen Ricciardo


"Nu Daniel reservecoureur wordt bij ons, hoeven we zijn karakter in de Formule 1 dus niet te gaan missen", zegt Verstappen in een interview met Formule 1 Magazine. "Ik vind het mooi dat hij terugkeert, maar het is wel een gemis voor de sport dat hij geen vaste plek op de grid meer heeft. Daniel komt goed over en lacht veel, maar uiteindelijk gaat het niet om het lachen, maar om de prestaties."

"Daniel heeft die in het verleden zeker geleverd", benadrukt Verstappen. "Maar in de Formule 1 geldt dat je zo goed bent als je laatste race. Achteraf gezien kun je er niet omheen dat hij verkeerde keuzes heeft gemaakt. Het was beter voor Daniel geweest als hij indertijd langer bij Red Bull was gebleven Ik heb het er wel eens met hem over gehad. Het gaat er ook om dat je jezelf ergens lekker moet voelen. Dat was op een gegeven moment niet meer het geval. Dan moet je kijken naar alternatieven en de afweging maken tussen sportief succes en jezelf ergens goed voelen."

"Ik weet echter wel dat iedereen bij Red Bull het beste met hem voorhad. In plaats van weg te gaan, had hij er ook met het team over kunnen praten. Maar het is gelopen zoals het is gelopen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS