Formule 1

Max Verstappen wint in Las Vegas na straf en contact: "Veel mensen in moeten halen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2023 07:55

LAS VEGAS - Max Verstappen won de Grand Prix van Las Vegas en streek daarmee zijn achttiende overwinning van het seizoen op. De Nederlander startte vanaf P2 en moest onder andere een tijdstraf zien weg te rijden om uiteindelijk als eerste over de streep te komen. Ondanks dat Verstappen aan het begin van het weekend niet erg positief was over het circuit, was hij na de Grand Prix iets milder.

Max Verstappen Red Bull

Verstappen startte de race naast Charles Leclerc en duwde de Ferrari-coureur in de eerste bocht van de baan af. Hier ontving hij een tijdstraf van vijf seconden voor. Deze kon hij in de pitstop inlossen en kwam hij in het middenveld terecht. De Red Bull-coureur vocht zich terug naar voren, maar maakte ook contact met George Russell.

Hij baande zich een weg langs teamgenoot Sergio Perez en Charles Leclerc om uiteindelijk met de eer te kunnen strijken. Bij David Coulthard vertelde hij: "Het was lastig. Ik wilde er bij de start meteen voor gaan. We remden beide laat en ik verloor grip, waardoor we wijd gingen in de eerste bocht. Daar kreeg ik een straf voor en dat legde ons geen windeieren. Hierna moesten we natuurlijk veel mensen weer in zien te halen. Met de DRS kon je wel goed inhalen. Zelfs als je iemand inhaalde, kon hij je weer terugpakken."

"Toen ik George raakte gingen we onder de Safety Car naar binnen, maar we wilden niet aan de voorvleugel komen, omdat hij er niet al te best uitzag. We hadden wat onderstuur, maar konden alsnog winnen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS