Formule 1

Max Verstappen vs Lewis Hamilton, wie is beter in dezelfde auto? 'Kwestie van leeftijd'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2023 05:03

SINGAPORE - Gerhard Berger heeft aangegeven hoe hij denkt dat een gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zou uitpakken als de twee coureurs in dezelfde auto zouden racen. Gezien hun respectieve talenten is het evenwel heel moeilijk in te schatten wie van de twee wereldkampioenen in de loop van een seizoen als winnaar uit de bus zou komen.

nullMax Verstappen en Lewis Hamilton Monza F1


Met het momentum en de jeugd momenteel aan zijn kant, sprak Berger, voormalig McLaren, Ferrari en Benetton racewinnaar, over het onderwerp in de aanloop naar de Grand Prix van Singapore in de F1 Nation preview met podcasthost Tom Clarkson.

"In dit geval is het een kwestie van leeftijd", zei Berger. "Max is de nieuwe generatie en hij is jong en benadert het misschien op een andere manier. Maar je kunt het nooit zeggen tot je het niet gezien hebt - soms past de auto dan beter bij deze jongen of beter bij die jongen... Het is moeilijk te zeggen. Lewis is natuurlijk een uitstekende coureur, één van de beste die ik heb gezien. Maar Max is op weg om de beste te worden, misschien is hij dat al wel."

De Oostenrijker gelooft tegelijkertijd dat de huidige line-up van Hamilton met George Russell bij Mercedes nog steeds sterker is dan het duo van Verstappen met Sergio Pérez bij Red Bull. “Bij Red Bull is het met Max meer een one-man-show."

"Ik vind de line-up van McLaren erg goed, erg sterk, maar misschien niet ervaren genoeg. Ik vind de line-up van Ferrari ook goed. Als het bij Ferrari niet werkt, is er altijd discussie over de coureurs, maar de coureurs zijn prima. Ik zou zeggen dat Mercedes de sterkste is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS