Formule 1

Max Verstappen voorspelt dat één team 'groot voordeel' kan behalen in 2026

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juni 2024 07:02

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft gesuggereerd dat er een nieuw tijdperk van dominantie kan aanbreken als één team het reglement van 2026 beter toepast dan de rest.

Max Verstappen en Helmut Marko Red Bull Racing F1


"Ik zit redelijk in het midden", vertelde hij de media over de nieuwe regels. "Nieuwe regels zijn nieuwe regels. Het is ook een beetje het gevolg van de motor. Ze zeggen dat het 50-50 is met de motor en de batterij, maar zo is het niet echt. We hebben actieve aero nodig op het rechte stuk om de luchtweerstand te verminderen en het allemaal duurzamer te maken om een goede ronde te rijden.”

“Daarnaast is het enige dat telt dat hoe langer je de reglementen hetzelfde houdt, hoe dichter de teams bij elkaar komen te zitten. Dus 2026 wordt waarschijnlijk een grote reset, niet alleen wat betreft de prestaties van de auto, maar ook wat betreft de motor. Mensen kunnen het reglement goed volgen en een groot voordeel hebben op de motor. We weten het op dit moment nog niet, maar sommigen zullen daar waarschijnlijk meer vertrouwen in hebben dan anderen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS