Formule 1

Max Verstappen verwoordt niet al te subtiele eerste indruk van stratencircuit Las Vegas

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2023 21:10

LAS VEGAS - Max Verstappen heeft toegegeven dat hij niet genoot van zijn eerste rondjes over het circuit van Las Vegas op donderdagavond en vrijdagochtend, nu de Formule 1 zijn langverwachte terugkeer in de stad heeft gemaakt.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De drievoudig wereldkampioen F1 zei dat hij rondjes had gereden op het circuit in het Formule 1-videospel om het te leren kennen, maar zei voor het weekeinde dat hij niet verwachtte dat hij ervan zou genieten. Nu hij rondjes over het circuit heeft gereden, is die mening niet veranderd.

Er waren slechts acht minuten van FP1 verstreken voordat de sessie werd onderbroken. Carlos Sainz had over een waterklepdeksel gereden die vervolgens losschoot, waardoor zijn Ferrari enorme schade opliep.

Vervolgens werd FP2 tweeënhalf uur uitgesteld terwijl de rest van het circuit werd gecontroleerd, waardoor de auto's pas om 2.30 uur plaatselijke tijd weer op de baan kwamen - de laatste Formule 1-training ooit.

Maar voor de regerend wereldkampioen was de lay-out vanuit zijn perspectief het wachten niet waard. Hij is van plan om 'gewoon door te gaan' in het weekend. "Nee, nee", zei Verstappen na de sessie toen hem werd gevraagd of hij had genoten van zijn sessie in Las Vegas. "Ik heb betere circuits gezien. Dat zei ik gisteren al, er is niets nieuws dat ik ontdekt heb of zo. Maar ja, we gaan er gewoon mee door."

De Nederlander denkt dat het geen gemakkelijke race wordt om een strategie voor te kiezen. Gezien de slechte grip op het circuit denkt hij dat bandenslijtage dit weekeinde een moeilijke factor zal zijn voor de teams.

"De zachte band over één ronde is goed, de lange run was wat moeilijker - het leek erop dat de zachte band het moeilijk had", legde Verstappen uit. "We gingen heel snel naar de medium, maar het lijkt erop dat zelfs de medium op de lange termijn niet zo'n makkelijke band is. We moeten nog naar een aantal dingen kijken om te zien hoe we onze prestaties op de lange termijn kunnen verbeteren.”

"We zien er nog steeds erg goed uit in vergelijking met anderen, maar ik heb het gevoel dat we het misschien nog beter kunnen doen. Het is niet eenvoudig de juiste banden te kiezen voor de race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS