Formule 1

Max Verstappen verdedigt hartstochtelijk 'fatsoenlijke circuits' en 'emotie' in F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 november 2023 18:24

LAS VEGAS - Max Verstappen heeft gepassioneerd gesproken over de noodzaak voor de Formule 1 om 'emotie en passie' in de sport vast te houden, iets wat Las Vegas volgens hem niet is gelukt. De drievoudig wereldkampioen was vernietigend in zijn beoordeling van de komst van de sport naar Nevada en vond dat de coureurs eruitzagen als 'clowns' toen ze op verhoogde sokkels voor de fans werden geplaatst voor de openingsceremonie.

nullMax Verstappen F1 Las Vegas


Hij is ook niet zo'n fan van de lay-out van het circuit, hoewel hij geen groot voorstander is van stratencircuits in het algemeen sprak de Red Bull-coureur vol overtuiging over het belang van Formule 1 om fans te betrekken op sportief niveau in plaats van entertainmentniveau.

Na zijn P3 tijdens de kwalificatie in Las Vegas - en P2 als Carlos Sainz zijn gridstraf krijgt - is Verstappen van mening dat alle toevoegingen rondom dit weekend en anderen de mensen niet helpen om de sport te begrijpen.

Hoewel hij zei dat hij van Las Vegas als stad houdt, weet hij niet zeker of het geschikt is voor Formule 1 - en de 'emotie en passie' van 'old school' circuits is er niet. "Ik kan lang doorgaan, maar ik heb het gevoel dat een soort showelement belangrijk is. Ik hou van emotie", zei Verstappen na de kwalificatie toen hem werd gevraagd naar zijn algemene beoordeling van het weekend in Las Vegas tot nu toe.

"Voor mij ging het als klein kind om de emotie van de sport, waar ik verliefd op werd en niet om de show van de sport eromheen, want ik denk dat dat er als echte racer eigenlijk niet toe zou moeten doen. Een raceauto, sowieso een Formule 1-auto op een stratencircuit, komt er niet echt tot leven. Het is niet zo spannend."

"Het gaat meer om echte circuits. Als je naar Spa of Monza gaat, dat soort circuits, daar is veel emotie en passie. Voor mij is het ongelooflijk om de fans daar te zien en ook voor ons, als ik daar in de auto spring, ben ik er helemaal klaar voor. Ik vind het geweldig om op dit soort plekken rond te rijden."

"Natuurlijk begrijp ik dat fans misschien ook iets te doen moeten hebben rond het circuit, maar het is belangrijker dat je ze laat begrijpen wat we als sport doen, want de meesten komen alleen om een feestje te bouwen, wat te drinken, een dj of een optreden te zien. Ik kan dat overal ter wereld doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS