Formule 1

Max Verstappen tegen Sky Sport F1: "Ik denk niet dat ik de juiste persoon ben om Helmut op te voeden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2023 16:15

SINGAPORE - Max Verstappen gelooft dat de zaak is afgesloten nadat Helmut Marko van Red Bull zijn excuses heeft aangeboden aan Sergio Pérez voor zijn controversiële opmerkingen.

Helmut Marko Christian Horner en Max Verstappen Red Bull F1


Marko veroorzaakte controverse na de Grand Prix van Italië door Pérez, de enige Mexicaanse F1-coureur, te beschrijven als Zuid-Amerikaans. Hij beweerde dat Pérez’ worstelingen met Verstappen in 2023 deels verklaard kunnen worden door de aard van zijn achtergrond.

Nu Marko onder vuur ligt, blijkt dat de Oostenrijker Pérez voorafgaand aan de GP van Singapore dit weekeinde heeft ontmoet om zijn excuses aan te bieden. Pérez vertelde de media op het circuit van Marina Bay dat Marko 'het niet zo bedoelde' en dat hij 'verder wil'.

De gedachten van de Mexicaanse ster werden herhaald door teamgenoot Verstappen, die ook tevreden is met de excuses van Marko. Op de vraag in Singapore of hij een rol kon spelen Marko te helpen meer verantwoordelijke taal te bezigen, vertelde Max Verstappen aan Sky Sports F1: "Ik denk niet dat ik de juiste persoon ben om Helmut op te voeden, maar ik denk dat hij zich snel realiseerde wat hij had gezegd en bood zijn excuses aan. En voor mij is het dan klaar. Als mensen zich realiseren dat ze een fout hebben gemaakt en ze corrigeren het, dan ga je wat mij betreft verder - en dat is ook precies wat wij als team doen."

De opmerkingen van Verstappen komen nadat Lewis Hamilton, de Mercedes-coureur en zevenvoudig F1-wereldkampioen, tegenover Sky Sport F1 zijn afschuw uitsprak over de opmerkingen van Marko.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS