Formule 1

Max Verstappen snoert critici de mond na bizarre kwalificatie: "Ze kunnen m'n rug op!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2023 10:02

Max Verstappen snoerde na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan alle critici de mond. Na een tiental opeenvolgende overwinningen in de Formule 1, kon de Nederlander tijdens de Grand Prix van Singapore geen potten breken. In Japan sloeg de Red Bull-coureur keihard terug en veroverde hij de pole position met grofweg zes tienden voorsprong. Naar precies die mate van dominatie was de 25-jarige Nederlander naar op zoek.

Max Verstappen Red Bull

Na een nieuwe technische instructie van de FIA was de snelheid van Red Bull in Singapore plotseling weg. Max Verstappen en Sergio Perez kwamen allebei niet door het tweede deel van de kwalificatie.

Verstappen eindigde de race nog wel op de vijfde positie, maar alsnog kon hij op veel kritiek rekenen. Door de nieuwe richtlijn van de FIA werden teams strenger gecontroleerd op de flexibiliteit van de voor- en achtervleugels. De complotdenkende Formule 1-fans zagen Red Bull worstelen en dat zou komen door de nieuwe technische instructie, dachten ze. Niets blijkt hier in Japan minder waar.

"Eerlijk gezegd hadden we een slecht weekend”, begint Verstappen tijdens de FIA-persconferentie na de kwalificatie. "Natuurlijk beginnen mensen dan te zeggen dat het allemaal aan de technische richtlijnen ligt. Ze kunnen mijn rug op", zegt Verstappen met volle overtuiging. "Van mijn kant was ik er gewoon erg op gebrand om hier een goed weekend te hebben en ervoor te zorgen dat we sterk waren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS