Formule 1

Max Verstappen loopt achter de feiten aan in Singapore: “Auto niet op orde gekregen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2023 20:01

MARINA BAY - Het team van Red Bull Racing heeft een enigszins tegenvallende vrijdag achter de rug. Tijdens de eerste vrije trainingen op het Marina Bay Street Circuit in Singapore kwamen Max Verstappen en Sergio Perez niet helemaal lekker uit de verf. Verstappen eindigde de trainingen op de derde en achtste posities. De tweevoudig wereldkampioen was zichtbaar niet tevreden over deze prestaties.

Max Verstappen Red Bull Racing

Verstappen dekte zichzelf voor het weekend al in door te zeggen dat hij verwachtte dat het lastiger dan normaal zou worden en nu blijkt zijn voorspelling uit te zijn gekomen. De Red Bull RB19 leek zich niet echt op zijn gemak te voelen door de smalle straten van de Zuid-Aziatische eilandstaat.

“Het was onverwacht vandaag. We worstelden gewoon heel erg met de balans van de auto. We hebben in VT2 verschillende dingen geprobeerd. Sommige dingen werkten en andere niet. We hebben de auto nog niet op orde gekregen. We moeten dus eigenlijk nog een aantal dingen uitzoeken voor vanavond”, begint Verstappen kritisch in een persbericht van zijn Oostenrijkse team.

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz eindigden allebei de trainingen op de eerste twee posities. Ook Verstappen zag dat de SF23 als een speer ging: “Ferrari is erg snel. Ik denk dat we gewoon veel slechter zijn dan we hadden verwacht”, sluit Verstappen af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS