Formule 1

Max Verstappen komt met de schrik vrij: “Lando en McLaren waren echt snel”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 15:19

Max Verstappen zegevierde in de Grand Prix van Spanje. Op het Circuit Barcelona-Catalunya moest de Nederlander vechten voor wat hij waard was, maar uiteindelijk streek hij zijn vierde overwinning op dit circuit op.

Max Verstappen F1 Spanje

Bij de start van de race kon Verstappen niet toeslaan. Alhoewel hij voorbij stook aan polesitter Lando Norris, was het George Russell die op wonderbaarlijke wijze van de vierde startplek de leiding overnam in de eerste bocht. Niet veel later pakte Verstappen de leiding weer over en reed hij beetje bij beetje weg van zijn concurrentie. McLaren probeerde Norris langer buiten te houden om zodoende een strategisch voordeel te hebben aan het einde van de race.

Dit voordeel kon Norris aan het einde van de race ook benutten, maar van een inhaalactie kwam het niet. In gesprek met David Coulthard, direct na de race, deelde Verstappen zijn verhaal over de race: "Ik denk dat de race vorm kreeg door wat er bij de start gebeurde”, steekt Verstappen van wal.

“Ik pakte de leiding en toen kon ik een buffer opbouwen in de eerste stint, hierdoor kon ik een gat creëren. Daarna moesten we verdedigend rijden. Lando en McLaren waren echt heel erg snel. Ik denk dat we het goed hebben gedaan, ik ben daarom ook erg blij. Ik moest de banden managen. Ze werden heel warm, dus je glijdt heel veel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS