Formule 1

Max Verstappen haalt schouders op na misgelopen pole position: “Kansen liggen in de race”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juni 2024 16:13

Max Verstappen leek lange tijd de beste kaarten in handen te hebben om de pole position te scoren voor de Grand Prix van Spanje, maar toch werd de Limburger op het laatste moment verslagen door Lando Norris. De Red Bull-coureur was indrukwekkend snel tijdens de kwalificatie, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn McLaren-rivaal. Toch zit Verstappen er niet echt mee in zijn maag. Hij wil zich focussen op de race en heeft goede hoop.

Max Verstappen Spanje F1

De verschillen tussen de topcoureurs waren minimaal tijdens de spannende kwalificatiesessie op het Circuit Barcelona-Catalunya. Lando Norris wist met paarse sectortijden nipt de snelste tijd te klokken en daarmee hield hij Verstappen achter zich op de startgrid.

Verstappen vangt de race morgen naast Norris, dit betekent dat de kansen op een overwinning nog lang niet verkeken zijn. Na afloop van de kwalificatie sprak hij met interviewer van dienst, Marc Gene: "Ik denk dat alles tijdens de kwalificatie goed samenviel”, begint hij zijn samenvatting van de kwalificatie. “We werkten het hele weekend aan een stabiele balans en ik was redelijk tevreden met deze sessie”, gaat de leider in het kampioenschap verder.

“Ik kreeg een goede slipstream van Checo in Q3, maar het was net niet genoeg. Over het algemeen kunnen we heel tevreden zijn met onze performance. Er liggen genoeg kansen voor de race." Verstappen gaf aan dat het gebruik maken van de slipstream van Perez geen vooraf geregisseerd opzetje was.: "Het gebeurde gewoon. Ik wist niet waar Checo was, en toen ze het mij vertelden probeerde ik er gebruik van te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS