Formule 1

Max Verstappen en Charles Leclerc denken terug aan karting: "Vroeger ging het wel anders"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2023 17:01

Bij de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Las Vegas ging het ook over de start van de race waarbij Max Verstappen en Charles Leclerc samen van de baan schoten. Het deed de wereldkampioen en de Ferrari-coureur terugdenken aan de periode dat ze het tegen elkaar opnamen in de kart. Ook toen vochten ze pittige duels uit, maar de tijden zijn wel veranderd.

Verstappen Leclerc


Verstappen legde tijdens de persconferentie uit dat hij het voorval al met Leclerc had besproken. "Ik heb direct na de race aan hem uitgelegd wat er gebeurde en dat gaat heel natuurlijk. Dat deden we al toen we nog kartten. Dat is mooi om te doen, zeker na een mooie race met mooie gevechten."

"Vroeger ging het wel anders", lacht Leclerc. "Het was een 'inchident', haha. Nu zijn we rustiger en we kennen elkaar door en door. Ik weet goed hoe Max als coureur is en dat hij ervoor zou gaan in de eerste bocht. Hij heeft de titel al binnen en Red Bull heeft de constructeurstitel al binnen. Ze konden meer risico nemen dan ik. Ik heb meer te verliezen. We strijden met Mercedes om de tweede plaats bij de constructeurs. Maar het was een mooie strijd en hij heeft uitgelegd wat er gebeurde, dus dan is het ook klaar."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS