Formule 1

Max Verstappen door vloerschade niet ontevreden met P4: "Niet verwacht dat het zou gaan regenen"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2024 15:50

Max Verstappen vertrekt zondag in Silverstone vanaf de vierde startpositie. De Red Bull-coureur heeft drie Britten voor zijn neus, met George Russell op P1, Lewis Hamilton op P2 en Lando Norris op P3. Verstappen werd in het eerste deel van de kwalificatie verrast door de plotselinge regen en schoot door de grindbak. Daar liep hij forse schade aan zijn vloer op.

Max Verstappen


"Het begon ineens te regenen", zei Verstappen voor de camera van Viaplay. "We waren als één van de laatste naar buiten en we hadden niet verwacht dat het tijdens de sessie zou gaan regenen. Ik remde al voor de bocht, maar er was totaal geen grip en ik schoot vol van de baan. Gelukkig heb ik de muur niet geraakt, maar de rest van de kwalificatie was natuurlijk wel om zeep."

Verstappen verloor zo'n 100 downforce punten. "De vloer zag er niet goed uit, er zaten veel gaten aan de onderkant van de vloer. Dan is het mooi dat ik toch P4 heb kunnen pakken. Ik ben wel tevreden met het gat naar pole. Ik had hem zeker op pole kunnen zetten, maar dan had ik geen schade moeten hebben."

In de race heeft Verstappen drie Britten voor zijn neus. "We zien het vanzelf wel hoe het gaat. McLaren is heel sterk in de race en goed op de banden. Zij zullen zeker heel sterk zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS