Formule 1

Max Verstappen doet belangrijke verklaring over Red Bull met 'bezorgdeid' over McLaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 05:02

Max Verstappen heeft verklaard dat Red Bull niet langer de snelste auto op de grid heeft en zei dat het team 'echt goed' opereert, maar 'tekortschiet' als het aankomt op snelheid. Verstappen won zondag de Grand Prix van Spanje, een overwinning die hij boekte door aan het begin van de race bij de start Lando Norris te verschalken en daarna leider George Russell te passeren, die vervolgens als buffer fungeerde achter hemzelf en Lando Norris.


Max Verstappen Red Bull Racing F1
Toen de strategie van de race werd uitgespeeld en Norris langer doorreed dan de Nederlander, zette de McLaren-coureur in op de overwinning - hij hoefde alleen maar een gat van acht seconden te dichten, op versere banden nog wel.

Het was echter een te grote marge en Verstappen pakte de overwinning - zijn zevende van dit seizoen - met twee seconden voorsprong op Norris. Maar zelfs Verstappen geeft toe dat als hij Russell niet vroeg had gepasseerd voor de leiding, Norris’ overwinning een stuk dichterbij zou zijn geweest.

“Ik ben heel blij, want wat de race maakte, was dat we de leiding pakten in ronde twee en in feite wonnen we de race in de eerste stint", vertelde hij aan Sky F1. "Met het gat dat ik naar Lando had, heb ik eigenlijk sinds die eerste stint een heel agressieve, defensieve race gereden."

"Ze waren een beetje sneller, ook beter op de banden. Dat is een beetje verontrustend. Dat is niet wat je graag ziet. Maar als team hebben we heel goed geopereerd, we hebben alles wat we hadden maximaal benut."

Verstappen verklaart dat het 'spannend' is voor de autosport, maar geeft toe dat hij 'meer prestaties wil omdat we op dit moment niet de snelste zijn'. "Daarom moet ik pushen tot het einde. Toen ik mezelf in een positie bracht dat we comfortabel voor lagen, want als ik Lando niet voorbij was gegaan bij de start, waren we tweede geweest. Het zijn de kleine marges die de uitkomst van een race kunnen bepalen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS