Formule 1

Max Verstappen blijft bij Red Bull’ - Helmut Marko verklapt plannen van Andrea Kimi Antonelli

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 juni 2024 10:20

Het vervolg van silly season valt of staat bij de beslissing die Max Verstappen maakt. De Nederlander wordt veelvuldig in verband gebracht met een zitje bij het team van Mercedes, maar Helmut Marko acht deze kans dat Verstappen Red Bull verlaat klein. Marko ziet de komst van aanstormend talent Andrea Kimi Antonelli bij Mercedes wél gebeuren.

Max Verstappen Helmut Marko

Lewis Hamilton liet silly season al voor de start van het seizoen beginnen. In februari besloot de Britse superster dat hij Mercedes wilde verlaten. De zevenvoudig wereldkampioen rijdt vanaf 2025 voor het team van Ferrari in de Formule 1. Mercedes is dan ook druk bezig om een vervanger van zijn kaliber te zoeken, een bijna onmogelijke opdracht. Mercedes-teambaas Toto Wolff stak niet onder stoelen of banken dat hij aasde op Verstappen, hij hoopte hiermee te kunnen profiteren na hevige onrust binnen het team van Red Bull.

Helmut Marko is ervan overtuigd dat Verstappen het Red Bull-schip niet verlaat en dat hij de Oostenrijkse formatie trouw blijft, dat liet hij in Canada weten in gesprek met het Oostenrijkse OE24: "Ik heb net gelezen dat Mercedes heeft bevestigd dat ze voor Andrea Kimi Antonelli gaan. Wij focussen ons echter volledig op het winnen van het wereldkampioenschap. We hebben nu gezien dat je al snel niet meer kan winnen als je niet volledig gefocust bent."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS