Formule 1

Max Verstappen baalt gigantisch van P11: "Totaal geen grip, geen balans, moeilijk om te remmen"

Uitgegeven door Bart • 16 september 2023 15:11

Red Bull won tot nu toe dit jaar alle Formule 1-races, maar daar gaat in Singapore waarschijnlijk een einde aan komen. Zowel Max Verstappen als Sergio Perez haalde Q3 van de kwalificatie niet. Verstappen was totaal niet tevreden over zijn bolide en klaagde over een gebrek aan grip, balans en bestuurbaarheid.

Max Verstappen


"Het was tot nu toe een moeilijk weekend en in de kwalificatie ging het nog moeilijker dan verwacht", zei Verstappen voor de camera van Viaplay. "We hadden nog een paar dingen aan de auto aangepast, maar dat maakte het nog erger dan in de derde vrije training."

"We hebben geen grip en de auto is heel moeilijk te besturen en af te remmen. Dan ontbreekt het vertrouwen om de limiet op te zoeken met de auto. Op een stratencircuit wil je dat absoluut niet hebben. We hebben wat foute beslissingen genomen als team. Tussen de derde training en de kwalificatie hebben we de afstelling verkeerd aangepast en daar betalen we nu de prijs voor."

Voor de race verwacht Verstappen weinig beterschap. "Het zal niet zo veel worden, want je kunt hier niet zo goed inhalen." De wereldkampioen hangt wellicht ook nog een gridstraf boven het hoofd voor het ophouden van Yuki Tsunoda.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS