Formule 1

Max Verstappen: "Comfortabel op de inters, maar je moet een keer de gok wagen om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2024 07:00

Max Verstappen perste alles uit zijn RB20 op het F1-circuit van Silverstone en eindigde keurig als tweede achter winnaar Lewis Hamilton in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De raceauto van Verstappen is duidelik niet meer de snelste bolide, met name McLaren en Mercedes maakt indruk. Gelukkig heeft Red Bull met Verstappen een toprijder in huis en zondag klopte ook de strategie van Red Bull, maar er is duidelijk werk aan de winkel voor het team uit Milton Keynes!

Max Verstappen Red Bull paraplu regen

"We hadden de snelheid niet. Ik viel steeds terug als het erom ging in het begin. Op de mediums werden de voorbanden te warm. Ik had geen grip in de langzame bochten en kon niet aanvallen in de snelle bochten. Het zag er op een bepaald moment niet goed uit", klaagde Max Verstappen. "Ik dacht dat we vijfde of zesde zouden worden, maar we maakten vervolgens de juiste beslissingen. Het wisselen van de slicks naar de intermediates en van de inters terug naar de slicks was elke keer in de juiste ronde. Het besluit van het team om mij op de harde banden te zetten, in plaats van de zachte banden, heeft mij ook zeker geholpen. Daarom zijn wij tweede geworden. Het had een stuk slechter kunnen gaan, maar we maakten de juiste beslissingen en zijn alsnog op het podium terecht gekomen. Dit was het maximale, we hadden het niet beter kunnen doen, dus daar ben ik erg blij mee.”

“Toen het voor de eerste keer ging regenen, viel ik al terug. Ik had moeite om grip te vinden, dus ik wilde niet te veel risico nemen. Ik zag dat de mannen voor mij er echt voor gingen, dus ik probeerde bij te blijven en niet buiten de baan te gaan. Dat was erg lastig, maar op een gegeven moment begon het harder te regenen en was het duidelijk dat je naar de intermediates moest. Daarna moest je de band zo lang mogelijk in een goede staat houden. Daarna begon de zon te schijnen en de baan droogde snel op. Je voelt je comfortabel op de inters, maar je moet een keer de gok wagen om naar droogweerbanden te wisselen en gelukkig pakte alles goed uit.”

Toch is Max er niet gerust op voor de volgende race in Hongarije: "Er is werk aan de winkel. We zijn op dit moment echt niet het snelste."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS