Karting • GK4 Kartseries

Mattiz Meerschaut pakt ticket voor WK IAME in Le Mans: “Heel gaaf dat dit gelukt is”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 augustus 2022 02:22 • Print artikel

Genk – Mattiz Meerschaut heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de IAME World Final, het IAME WK dat in oktober in Le Mans gehouden zal worden. De 13-jarige karter uit het Belgische Affligem eindigde na een sterk seizoen in de X30 Junior op de vierde plaats van het Nederlands Kampioenschap. De laatste ronde op de kartbaan in Genk werd een zeer sterk bezet evenement, omdat het samenviel met de IAME Series Benelux. Veel internationale toppers waren naar Genk afgereisd om zich voor te bereiden op de Euro Series van komend weekend.

Mattiz Meerschaut

Mattiz weerde zich kranig in het ijzersterke veld en werd beloond met een ticket voor het WK. “Dit voelt heel goed, het is echt een droom die uitkomt om het WK te mogen gaan rijden. Voor het weekend was het al bijna zeker dat ik het ticket zou gaan pakken, maar het is alsnog heel mooi dat het gelukt is. Het zal een mooie ervaring worden om het WK te gaan rijden. Het is heel gaaf, zeker omdat dit mijn laatste seizoen in de Junior is, komend jaar ga ik in de X30 Senior rijden.”

Het sterk bezette veld telde maar liefst 72 deelnemers in de X30 Junior klasse. De beloftevolle karter van Bergman Race Support, rijdend met een Oberon-chassis, moest er hard voor werken en reed in één van de heats naar een knappe zesde plaats. “Het was een enorm groot veld met veel sterke tegenstanders. Veel piloten kwamen trainen voor de Euro Series van komend weekeinde. Het ging eigenlijk wel een stuk beter dan tijdens de vorige Benelux-wedstrijd, meer uitdaging ook.”

In de strijd om het Nederlands Kampioenschap lukt het net niet om het podium te behalen. “Het is natuurlijk wel jammer dat ik net buiten het podium van het NK ben geëindigd. Gelukkig was de vierde plaats wel voldoende voor een ticket voor het WK. Daar hebben we het hele jaar hard voor gewerkt, we hebben er veel tijd in gestopt en het is gaaf dat het gelukt is.”

Mattiz Meerschaut

Het WK IAME is de ultieme droom voor veel karters. In oktober zullen verspreid over diverse klassen 648 karters in actie gaan komen. Mattiz kijkt er al naar uit. “De baan in Le Mans ken ik nog niet, maar we gaan er voor het WK nog wel trainen en ik zal zeker nog video’s van de baan gaan bekijken.”

Na het WK volgt de overstap naar de X30 Senior. “Ik ben nog jong om de overstap naar de senioren te maken, maar ik zal sowieso nog twee a drie jaar karten. Daarna wil ik de autosport in, maar ik weet nog niet in welke klasse ik zou willen gaan rijden.”

Mattiz wil graag zijn ouders bedanken voor de vele kilometers en tijd die ze er elke keer voor over hebben om toch elke week op de kartbaan te kunnen rijden. Verder wil hij zijn team Bergman Race Support, zijn ouders, zijn familie, vrienden en alle sponsors bedanken. Dat zijn: Goodyear, Willco Products,Tip Top Cleaning, PREMIO Coppens, Meerschaut & Co, MIBA, B&V invest, Wolf Cleaning, De Looyerij, Inter-Ceram, Studio 11, Jempi, VDN-VDP en Mattizo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS