Formule 1

Mattia Binotto ziet geen reden om structuur te veranderen: "We hadden vijf races meer gewonnen moeten hebben"

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2022 13:56 • Print artikel

Ferrari beschikt dit seizoen zeker in de kwalificatie over de snelste auto van de Formule 1-grid. Toch staat de Italiaanse renstal fors achter op concurrent Red Bull. Het team van Max Verstappen won tot nu toe negen races tegenover vier zeges voor Ferrari. De Scuderia maakte al aardig wat strategische fouten en kampte meerdere keren met technische problemen. Toch ziet teambaas Mattia Binotto geen reden om de structuur van het team te veranderen.

Mattia Binotto


"Ik ben ervan overtuigd dat ons team ook sterk is op strategisch gebied", zegt Binotto tegenover het Duitse Tag24. "We kijken veelvuldig naar de fouten die we gemaakt hebben. Veel meer dan naar de zaken die goed gingen. We hadden dit jaar al vijf races meer gewonnen moeten hebben, maar dat is niet gebeurd. We hadden qua zeges 9-4 voor kunnen staan ten opzichten van Red Bull. Onze problemen kwamen altijd als we aan de leiding gingen. Red Bull kreeg de problemen juist als ze achter ons lagen."

Binotto wil met dezelfde mensen door naar de tweede seizoenshelft. "Ik zie geen reden waarom we dingen zouden moeten veranderen. We moeten met zijn allen goed kijken naar de dingen die fout gingen, de problemen begrijpen en daaraan werken. Er is geen reden waarom we de volgende races niet zouden kunnen winnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS