Formule 1

Mattia Binotto in zijn nopjes met line-up: "Hij wordt de nieuwe Ferrari-kampioen"

Uitgegeven door Bart • 28 november 2021 05:35

Met Charles Leclerc en Carlos Sainz beschikt Ferrari over een sterke line-up. Dit jaar heeft de Scuderia zich goed terug geknokt na een dramatisch verloren 2020. Teambaas Mattia Binotto is zeer opgetogen met zijn huidige line-up en roemt met name Charles Leclerc als iemand om in de toekomst naar uit te kijken.

Charles Leclerc


"We hebben veel vertrouwen in Charles en zijn er volledig van overtuigd dat hij de eerstvolgende wereldkampioen namens Ferrari zal zijn", zo zegt Binotto in een interview met GP Racing. De laatste Ferrari-kampioen was Kimi Raikkonen in 2007.

"Charles heeft de snelheid. Niet alleen over één rondje, maar ook tijdens de race. Hij weet wanneer hij aan moet vallen en hoe hij moet verdedigen zonder daarbij een fout te maken. Dat is uniek. Ik kan me de duels met Lewis in Monza en Verstappen in Silverstone nog heel goed herinneren. Charles kan enorm goed met de druk omgaan en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Hij is een fantastisch talent waar we heel blij mee zijn."

Binotto vergelijkt Leclerc zelfs met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. "Charles is perfect in het managen van de banden. Daar is hij beter in dan alle andere topcoureurs. Als je dat talent hebt, kun je het beste uit de auto halen. Dat zag je ook bij Michael Schumacher en Fernando Alonso."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS