Formule 1

Mattia Binotto: "We moeten afwachten hoe snel we in 2022 gaan zijn"

Uitgegeven door Bart • 29 november 2021 09:07 • Print artikel

Ferrari heeft dit jaar een grote sprong gemaakt. Waar de Scuderia in 2020 nog op de zesde plaats bij de constructeurs eindigde, lonkt nu sterk de derde plaats achter Mercedes en Red Bull. Teambaas Mattia Binotto is tevreden met de ontwikkeling dit jaar, maar door de forse regelwijzigingen voor 2022 is komend seizoen een groot vraagteken.

Sainz Leclerc Ferrari


"We werken hard aan de nieuwe auto, maar we moeten echt afwachten hoe 2022 zal verlopen", aldus Binotto in een interview met de Corriere dello Sport. "Dat zullen we pas echt weten bij de start van het seizoen. Als ik naar het raceteam kijk, hebben we dit jaar veel progressie geboekt. Zowel op het gebied van de strategie, maar ook in de gesprekken met de coureurs. We begrijpen beter waar we mee bezig zijn."

Het gat naar McLaren is nu 39,5 punt, maar in Qatar had Ferrari veel last van bandenslijtage. "Daar hebben we ons dit jaar flink op verbeterd, maar met veel hogesnelheidsbochten hebben we daar nog last van. Sinds Paul Ricard gaan we anders met de banden om en dat is een flinke vooruitgang."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS