Formule 1

Mattia Binotto: "Vettel heeft de laatste tijd meer vertrouwen in de SF1000"

Uitgegeven door Luke Merkx • 23 november 2020 08:44 • Print artikel

Ferrari teambaas Mattia Binotto heeft zich tegenover Formula1.com uitgelaten over de prestaties van Sebastian Vettel in de onderpresterende SF1000. Volgens de Italiaan voelt ‘Seb’ zich de laatste tijd comfortabeler in de auto, wat een positieve invloed heeft op de resultaten van de man uit Heppenheim.Sebastian Vettel kent een moeizaam seizoen. De Ferrari F1-coureur staat in de kwalificatie vaak achter teamgenoot Charles Leclerc en wist voorafgaand aan de Turkse Grand Prix slechts zes keer in de punten te finishen. Maar, na regen komt zonneschijn: afgelopen raceweekend lijkt de Duitser het tij hebben weten te keren. De verschillende updates op de SF1000 zorgen ervoor dat de auto voorspelbaarder is, wat voor vertrouwen zorgt bij de voormalig wereldkampioen. Ondanks de ongewone baancondities op Istanbul Park – de baan was koud, nat en net opnieuw geasfalteerd – wist Vettel zijn Ferrari knap thuis te brengen naar de derde plaats: zijn eerste podium sinds de Mexicaanse Grand Prix van vorig jaar.

Binotto lovend
"Een podiumfinish is erg belangrijk voor Sebastian en ik ben erg blij voor hem," vertelt Mattia Binotto in een interview met Formula1.com "Het was een moeilijk seizoen voor Sebastian. Het ziet ernaar uit dat hij de laatste tijd meer vertrouwen heeft gekregen in onze auto, en daardoor beter is gaan presteren."

Binotto blikt enthousiast terug op Seb’s race in Turkije. "Op de zondag was hij erg sterk. Hij was scherp bij de start, had een goed tempo, hield de banden op orde en wist zijn baanpositie knap te verdedigen. Daarnaast kon hij in de laatste ronde nog gauw een podiumplek mee pikken."

Ferrari behaalde met een derde en een vierde plaats in Istanbul haar beste resultaat van het seizoen. De Italiaanse renstal lijkt met een gat van 24 punten naar Racing Point nog in de race voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap. "Er zijn nog drie races te gaan, ik hoop dat we zowel tijdens de twee races in Bahrein als tijdens de seizoen afsluiter in Abu Dhabi goed weten te presteren," aldus Binotto.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS