Formule 1

Massa duimt voor Verstappen: "Ik hoop het"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2021 16:45 • Print artikel

Max Verstappen staat in het wereldkampioenschap nog altijd vijf punten voor op titelverdediger Lewis Hamilton, met nog acht Grands Prix te gaan. Felipe Massa denkt dat het heel spannend wordt om te zien wie er aan het eind van het seizoen aan het langste eind trekt.

Felipe Massa F1


De vice-wereldkampioen van 2008 is niet verbaasd als Verstappen erin slaagt zijn marge te behouden en zich tot wereldkampioen Formule 1 te kronen. "Ik hoop het van harte", zei hij tegen Motorsport.com. "Het zou goed zijn voor de sport als iemand anders voor de verandering eens het kampioenschap wint. Max zou het ook verdienen, want hij doet het fantastisch. Hij doet het geweldig in de races en zoals ik al eerder zei, hij maakt geen fouten."

Hamilton zal zich echter niet snel gewonnen geven. "Lewis weet wat hij moet doen. Hij heeft alles op de juiste manier onder controle", aldus Massa, die stelt dat er een kans bestaat dat de winnaar pas in het laatste weekend van het jaar in Abu Dhabi bekend wordt. "En misschien zelfs pas in de laatste bocht, zoals bij mij het geval was in 2008."

Massa en Ferrari dachten in 2008 korte tijd wereldkampioen te zijn, totdat Hamilton vier bochten voor de finish Timo Glock inhaalde. Het betekende de eerste wereldtitel voor de Brit, terwijl het kamp van Massa teleurgesteld afdroop.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS