Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Maserati gaat weer racen: eerste Italiaanse merk dat vanaf 2023 deelneemt aan het ABB FIA Formula E Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2022 10:45

Maserati kondigde vandaag de eerste stap in de nieuwe autosportstrategie aan en het debuut in het ABB FIA Formula E World Championship. Met motorsport in de genen, is Maserati het eerste Italiaanse automerk dat deelneemt aan de Formule E. De combinatie van Maserati's ongeëvenaarde race-erfgoed en de ambities op het gebied van elektrificatie, sluit perfect aan bij het elektrische kampioenschap.

Maserati ABB FIA Formula E World Championship Davide Grasso, CEO van Maserati Alejandro Agag founder Formula E

Maserati's toewijding aan elektrische mobiliteit wordt werkelijkheid met Folgore, een portfolio van volledige elektrische auto’s. Van alle toekomstige modellen van Maserati, waaronder de GranTurismo en GranCabrio, Grecale en de Maserati MC20 supersportwagen, komen ook 100% elektrische versies op de markt.

Het ABB FIA Formula E World Championship is voor Maserati een perfect platform om het ongekende race-erfgoed van het merk en Folgore te presenteren in een omgeving waar hoge prestaties en innovatie de boventoon voeren.

Maserati debuteert vanaf seizoen 9 op de grid met de nieuwe Gen3, de snelste, lichtste en krachtigste Formule E-racewagen ooit. De Gen3 wordt ook 's werelds meest efficiënte racewagen met een reeks innovaties op het gebied van design, productie en technologie.

Sinds de oprichting hebben de spectaculaire races van de Formule E in de straten van 's werelds meest iconische steden, waaronder New York, Monaco, Berlijn, Mexico-Stad, Londen en Rome bijgedragen aan de doorontwikkeling van elektrische auto’s op het gebied van efficiency, bereik en aandrijflijnen.

Davide Grasso, CEO van Maserati: “We zijn erg trots om weer een hoofdrol te gaan spelen in de racewereld. We worden gedreven door passie en innovatie. We kijken terug op een rijke geschiedenis en we zijn klaar voor de toekomst. Op het gebied van prestaties, luxe en innovatie wordt Folgore onweerstaanbaar en het is de puurste uitdrukking van Maserati. Deelnemen aan het FIA Formula E World Championship stelt ons in staat om onze klanten te ontmoeten in de centra van de wereldsteden, terwijl we de Drietand klaarstomen voor de toekomst.”

Alejandro Agag, Founder & Chairman, Formula E: “We zijn verheugd om Maserati te verwelkomen in ons wereldkampioenschap. Het ABB FIA Formula E World Chamionship is het toppunt van elektrisch racen. Het biedt de perfecte omgeving voor de meest dynamische en innovatieve high-performance automerken om naast hun sportieve ambities ook hun technologische capaciteiten te laten zien.”

De prestaties van Maserati op het circuit zijn het resultaat van de durf van, in eerste instantie, de Maserati-broers en daarna vele coureurs. Het merk debuteerde 96 jaar geleden in de racerij. De eerste racewagen met een Drietand op de motorkap was de Tipo 26, die in 1926 debuteerde op de Targa Florio en de eerste plaats won in de klasse tot 1,5 L, met Alfieri Maserati achter het stuur.

Maserati met Juan Manuel Fangio Wereldkampioenschap F1 1957

Eenendertig jaar later, in 1957, won Maserati met Juan Manuel Fangio het F1 Wereldkampioenschap.

Maria Teresa De Filippis eerste vrouw die zich kwalificeerde voor een Formule 1 Grand Prix

De laatste keer dat Maserati met een eenzitter deelnam, was met Maria Teresa De Filippis, de eerste vrouw die zich kwalificeerde voor een Formule 1 Grand Prix, aan boord van een 250F.

Maserati MC12

Het meest recente optreden van Maserati in de racerij was met de ongekende MC12, die tussen 2004 en 2010, 22 races won (waaronder 3 overwinningen in de 24 Hours of Spa) en 14 kampioenschapstitels in de constructeurskampioenschappen, coureurskampioenschappen en teamkampioenschappen in de FIA GT.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS